Zbog ovog trika ćete možda brokoli jesti češće, pa saznajte provereno dobar recept za jednostavan ručak.
Neki izbegavaju da pripremaju i jedu brokoli zbog ukusa i teksture, a drugima se sve to možda čak i sviđa, ali im se ne sviđa nered koji ostaje nakon čišćenja i usitnjavanja. Onima prvima teško da će nešto pomoći, osim savet da ga isprobaju u nekoliko recepata, na primer s piletinom i sa testeninom, ali za one druge, koji muku muče s čišćenjem, tu je odlično rešenje objavljeno na portalu The Kitchn.
Ovaj način će vas sigurno zaintrigirati da od sada brokoli jedete češće.
Umesto da cvetove brokolija sečemo kako nam u tom trenutku padne na pamet, a zatim pola sata kasnije s daske za sečenje skupljamo mrvice, postoji puno bolji, pametniji i uredniji način usitnjavanja, onaj nakon kojeg čišćenje ne predstavlja baš nikakav problem.
Trik je u tome da, kada čistite brokoli, nožem zasečete samo stabljiku koja cvetove ploda drži na mestu, a zatim jednostavnim pokretom odvojite i deo gde se cvetovi drže zajedno. Ako želite još manje cvetova, postupak ponavljajte dok ne dobijete željeni rezultat.
Pogledajte kako to izgleda: