21. Juna 2024.

Ko još kuha kad je vruće: Recept za ljetnu salatu s tjesteninom i pestom

Ako tražite ideju za današnji ručak, inspirirajte se našim receptom za laganu ljetnu salatu s pestom, parmezanom i paradajzom.

Sastojci:

250 g tjestenine po želji

cherry paradajz

Za dresing:

tri kašike pesta alla genovese

so

biber

dvije kašike parmezana

sok jednog limuna

kašika škrobne vode od tjestenine

Dodatno:

svježi bosiljak

parmezan

Priprema:

Skuhajte tjesteninu i prohladite je.

Paradajz narežite na pola.

Pripremite dresing. Pomiješajte pesto, parmezan, sok jednog limuna i malo škrobne vode kako bi smjesa bila glatka pa začinite po želji.

Prelijte preko tjestenine i sve dobro promiješajte.

Ukrasite sa svježim bosiljkom.

Po želji pospite parmezanom.

Poslužite odmah.

Savjet: Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare