18. Juna 2024.

Hoće li Mbape nastaviti EURO? Francuski savez otklonio sve dileme

Fudbaleri Francuske pobedom su statovali kampanju na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Oni su u prvom kolu bili bolji od Austrije rezultatom 1:0, a jedini gol je bio delo Maksimilijana Vebera, koji je ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

Ali glavni momenat meča je bio pred kraj meča kada je Kilijan Mbape u jednom duelu u vazduhu udario glavom u rame štopera Austrije Kevina Dansa i tom prilikom polomio nos.

Tim povodom se oglasio fudbalski savez Francuske, koji je preneo ohrabrujuće vesti u vezi povrede najveće zvezde ne samo reprezentacije galskih petlova, već i celog EURO.

“Kilijan Mbape se vraća u bazni kamp francuske reprezentacije. Zadobio je prelom nosa tokom duela Austrije i Francuske, ovog ponedeljka u Dizeldorfu. Kapitena su prvo lečili medicinsko osoblje i doktor Frank Le Gal, koji mu je i dijagnostifikovao prelom nosa. Mbape će biti podvrgnut terapijama, u narednih par dana, ali neće ići na operaciju u neposrednoj budućnosti. Za njega će biti napravljena maska, tako da će “desetka” moći da se pripremi za povratak takmičenju posle lečenja”, stoji u saopštenju.

Francusku 21. juna očekuje duel sa Holandijom, dok će se u trećem kolu sastati sa Poljskom. Na ta dva duela Mbape će igrati sa maskom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare