Sastojci:
250 g karfiola
jedna mrkva
2 kašike vježeg sira
3 jaja
malo maslinova ulja
so
Nadjev:
240 g tune
kašika majoneze
Priprema:
Karfiol, mrkvu, sir, jaja i maslinovo ulje izblendati pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko pola sata u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Gotovi biskvit zarolati u krpu pa pričekati da se sasvim ohladi.
Ocijeđenu tunu pomiješati s majonezom, nadjenuti biskvit od povrća pa ponovno zarolati.
Pripremljeni rolat može se jesti odmah, ali je najbolja kad se ohladi.
Savjet: U zdravi biskvit bez brašna možete dodati bilo koje punjenje. Ohlađeni biskvit možete nadjenuti svježem sirom, ribanim sirom i šunkom, dimljenim lososom ili nekim drugim nadjevom.
Recept za zdrav i ukusan rolat podijelila je gastroblogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda. Njen rolat pohvalile su brojne pratiteljice. Pa ovo je sjajno, fantastičan obrok, kidalica od jela… samo su neki od komentara.
Azra.ba