U njoj učestvuju kuvari ameteri, a njihova jela ocenjuju svetski poznati šefovi. U dalekoj Australiji, u ovom šou se predstavila i “naše gore list”, Snežana Čalić koja je servirala punjene paprike, kajmak i hleb i koja je najskromnije rečeno, oduševila žiri.
Kuvanje je postala svojevrsna umetnost koja hrani dušu i nepca, te ne iznenađuje što se već neko vreme priča, teoretiše, piše o jelima i hrani. Razni TV programi iznedre kuvare ametere, koji dostignu nivo zvezde, jer ne samo da znaju da spremaju razna jela, takođe su harizmatični, otvoreni i neposredni.
Baš takav primer je i Snežana Čalić, koja je učestvovala u 16. sezoni australijskog Masteršefa i završila je na 15. poziciji, ali je nakon ispadanja, ipak vraćena u emisiju na jedan dan. Tom prilikom je pripremila punjene paprike, koje je služila uz hleb i kajmak.
“Srećna sam što mogu da vam predstavim deo moje kulture”, rekla je Snežana.
Oduševljenju četvoročlanom žirija nije bilo kraja: “A, vratila se kraljica hleba”. “Izgleda dobro, miriše dobro, preukusno je”, “Ovo je o tvom nasleđu, veoma je ukusno” nizale su se pohvale.
Iako je napustila takmičenje, Snežana je zainteresovana da ostane u svetu kuvanja i hrane.
“Imala sam prilike da radim nešto što volim, definitivno želim da ostanem u prehrambenoj industriji”, izjavila je, a piše Vumens vikli.
Mama veliki uzor i inspiracija
Snežana je istakla da joj je majka neverovatna kuvarica i da joj je upravo ona uzor. Naglasila je da kada mama napravi neka jela “bukvalno se poliže šerpa”.
Rođena je u Hrvatskoj, ali se preselila u Srbiju gde je studirala ekonomiju:
“Ja sam rođena u Hrvatskoj i onda zbog rata preselili smo se u Srbiju, i tamo sam studirala. Moji roditelji su došli ovde u Australiju mnogo ranije, ali pošto sam ja studirala u Srbiji, uzela sam srpsko državljanstvo i nisam mogla da dođem na taj izbeglički program. Tako da sam ja došla mnogo kasnije nego moji roditelji”, rekla je Snežana, a prenosi Es-Bi-Es.
RTbalkan.