Ovaj recept za tortu sa jagodama je prava poslastica koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom. Sa samo četiri sastojka, možete napraviti tortu koja će oduševiti sve prisutne, a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci:
- 150 g mljevenog keksa
- 200 g krem šlaga ili šlag pene
- 600 g jagoda
- Malo cijelog keksa za podlogu
Priprema:
Umutiti šlag sa kiselom vodom, ostaviti 2-3 kašike u činiju, a u ostatak dodati mljeveni keks i dobro izjednačiti. Manji pleh obložiti folijom, pa na dno staviti pola krem šlaga, pa poređati oprane cijele jagode. Preko jagoda staviti ostatak krem šlaga, pa preko toga poređati keks koji možete malo provući kroz vruće mlijeko. Prekriti folijom i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se dobro ohladi. Ohlađenu tortu izvrnuti na poslužavnik, pa preko staviti ostatak šlaga. Može se malo narendati čokolade i poređati sječene jagode. Ostaviti još sat- dva da se hladi i seći i uživati u fantastičnom ukusu.
Ova jednostavna torta će vas osvojiti svojom svježinom i ukusom jagoda, savršenim za ljetnje dane ili posebne prilike. Bez sumnje, ova torta će postati omiljeni dezert u vašoj kući, prenosi Informer.
Informer.