Sastojci za mediteransku pastu:
- 300 g tjestenina po izboru
- 1 glavica crnog luka
- 1 žuta paprika
- 1 manja tikvica
- 2 čena bijelog luka
- 4 kašike pesta od paradajza
- 1 šaka spanaća
- 100 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema mediteranske paste:
Prije svega dobro zagrijte rernu.
Tjesteninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.
U većoj šerpi zagrijte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promijeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Miješajte sve vrijeme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano miješanje.
Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smjesu iz šerpe. Tjesteninu ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i tjesteninu sipajte u tepsiju i promiješajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Poslije ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu, prenosi ona.rs.
Nezavisne.com