31. Maja 2024.

Mediteranska pasta sa manje od 400 kalorija

Sastojci za mediteransku pastu:

  • 300 g tjestenina po izboru
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 manja tikvica
  • 2 čena bijelog luka
  • 4 kašike pesta od paradajza
  • 1 šaka spanaća
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

Priprema mediteranske paste:

Prije svega dobro zagrijte rernu.

Tjesteninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.

U većoj šerpi zagrijte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promijeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Miješajte sve vrijeme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano miješanje.

Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smjesu iz šerpe. Tjesteninu ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i tjesteninu sipajte u tepsiju i promiješajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Poslije ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu, prenosi ona.rs.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare