Sastojci:
- ¾ šolje svježeg ili smrznutog voćnog pirea (koristi svježe ili smrznuto voće, pire u procesoru hrane, blenderu ili mlinu, po potrebi ukloni kožicu ili sjemenke propuštanjem kroz sito)
- 2 šolje slatke pavlake
- 200ml zaslađenog kondenzovanog mlijeka
- Prstohvat morske soli
- Svježe voće za ukras (opciono)
Priprema:
Umuti vrhnje za šlag i zaslađeno kondenzovano mlijeko. U voćni pire dodaj prstohvat soli, a zatim lagano umiješaj voće u mješavinu kreme/kondenzovanog mlijeka.
Pokrij plastičnom folijom i ohladi najmanje 2 sata ili preko noći. Prethodno ovu poslasticu kašikom prelij u posude za posluživanje. Ukrasi svježim voćem mousse i uživaj u savršenom desertu!
U ovom receptu, koristimo slatko kondenzovano mlijeko iz posebnog razloga – svaki ostatak moussa možeš zamrznuti i uživati u kremastom, domaćem sladoledu. Tečna tekstura i mliječni proteini iz kondenzovanog mlijeka čine da mousse ostane savršeno mekan čak i kad je zaleđen.
Ultra.ba