Sastojci
200 g brašna,
100 g šećera,
200 g putera,
100 g čokolade za kuvanje,
200 g mljevenih lješnika i
2 kašike kakaoa
Priprema
U činiji pomiješajte brašno, kakao, šećer i mljevene lješnike. Dodajte isjeckan puter sobne temperature i izmiješajte da se dobije tijesto. Čim napravite loptu od tijesta, prestanite sa miješenjem. Umotajte ga u celofan i ostavite u frižideru jedan sat. Kada ga izvadite, ostavite nekoliko minuta da malo omekša, pa pravite loptice veličine oraha. Redajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u frižider 20 minuta. Zatim kolače pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Istopite čokoladu na pari, pa nafilujte jednu lopticu (treba da budu hladne) s one strane koja je bila u plehu i spojte s drugom.
Glassrpske.com