Potrebno je:
1 veća tikvica
2 krompira
1 manja glavica crnog luka
malo belog luka
1 manji koren celera
1 šargarepa
1 paprika sveža
malo ml. paprike ml. biber
suvi začin ulje za prženje
200 ml kuvanog paradajza
2 kašičice kukuruznog skroba
2 krompira
2 oslića
Priprema:
Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost.
U tiganj sipati ulje, pa dodati seckan luk, šargarepu, papriku, beli luk, koren celera, papriku ml. biber. U to dodati isitnjenog oslića. Sve propržiti i izmešati.
Na dno tepsije idu krugovi krompira , pa oslić sa povrćem, pa tikvice, krugovi, pa opet oslić i na kraju listovi krompira.
U kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti, pa dodati malo ulja i preliti. Peći musaku na 220 stepeni C 40 minuta.
Gloria.rs