27. Aprila 2024.

Inspekcija za hranu obavila kontrolu mikrobiološke ispravnosti sladoleda na točenje u ugostiteljskim objektima

U okviru ustaljenih i redovnih aktivnosti, gradska inspekcija za hranu izvršila je kontrolu mikrobiološke ispravnosti sladoleda iz prometa u ugostiteljskim objektima na području grada, u kojima se sladoled proizvodi i prometuje (sladoled na točenje).

Naime, izvršeno je uzorkovanje sladoleda iz prometa po nalogu inspektora za hranu Gradske uprave Banje Luke u pet ugostiteljskih objekata, te je u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno da ispitivani uzorak nije bezbijedan za ishranu ljudi.

Rješenjem inspektora, zabranjena je proizvodnja i promet sladoleda sopstvene proizvodnje do otklanjanja sumnje u bezbjednost istog.

U skladu sa kaznenim odredbama Zakona o hrani, preduzetniku je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj.

Uzorkovanje i mikrobiološko ispitivanje izvršeno je u saradnji sa JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare