12. Aprila 2024.

Približava se Vaskrs, zapamtite ovaj trik: Evo zašto bi jaja trebalo da kuvate sa limunom

Super trik za kuvanje jaja koji će oduševiti sve domaćice.

Približava se Uskrs, a pre njega je Veliki petak, praznik kada se tradicionalno farbaju jaja. Prvo jaje je čuvarkuća i ono mora da bude crvene boje, a za ostala domaće svake godine smišljaju drugu tehniku.

Ali, ono što je bitno pre nego što krene da farbate jaja jeste da ona ne puknu prilikom kuvanja. Već smo sa vama podelili trik da u vodu možete da ubacite šibicu ili čačakalicu, ali sada vam predlažemo nešto još bolje. 

Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cela nakon termičke obrade, pa će moći da ih ofarbate kako god želite. 

Zašto se jaja kuvaju sa limunom?

Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno ove godine isprobajte da jaja skuvate sa limunom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare