Carska pita sa ovim sastojcima je nešto posebno
Uskršnji post ove godine traje od 18. marta do 4. maja. To je najstroži post, a za one koji ga se pridržavaju imamo ideju za lagan doručak ili večeru.
Carska pita gotova je očas posla, a priprema je nikad lakša.
Od sastojaka za ovu carsku pitu vam ne trebaju ni brašno, ni ulje. Evo šta će vam biti potrebno za pripremu:
– 170 g crvenog sočiva
– 120 ml vode
– 1 velika šargarepa
– 1 crvena paprika
– konzervirani kukuruz
– masline
– 20 g lanenog semena + 40 ml vode (ostaviti da odstoji 10 minuta)
– 30 g skroba
– 10 g peciva
Priprema:
Potopite sočivo u vodu i ostavite da se natopi preko noći ili najmanje 4 sata. Isperite hladnom vodom i procedite.
Oceđeno sočivo stavite u blender i dodajte vodu. Sa strane narendajte šargarepu i isecite sitno papriku.
Dodajte sve ostale sastojke redom u izmiksano sočivo. Stavite u pleh na papir za pečenje, pecite na 200 stepeni oko 30 minuta i uživajte u ukusnom obroku.
Gloria.rs