8. Aprila 2024.

Direktor “Vodovoda” u Boru podnio ostavku nakon ubistva Danke

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Bora Goran Pavić, podnio je jutros ostavku na tu funkciju.

Kako nezvanično saznaje Informer Pavić je ostavku podnio iz moralnih razloga i to nakon što su dvojica zaposlenih radnika uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu djevojčice Danke Ilić (2).

Policija Srbije i dalje traga za tijelom djevojčice. Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno, prenosi RTS.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se Ј. S. branio ćutanjem. Uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare