8. Aprila 2024.

Recept za posni ručak: Oslić iz rerne sa bijelim lukom

Na današnjem meniju je riba

Potrebno je:

  • dva oslića
  • 4 čena belog luka
  • 200 g kukuruznog brašna
  • suvog začina
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • malo soli
  • ulje

Priprema:

Očistiti oslić i iseći na komade. Izmešati kukuruzno brašno, papriku, začin i so.

Beli luk izgnječiti i sipati malo vode, pa kašičicom pritisnuti.

Ocediti sok, preliti ribu i izmešati. Svaki komad uvaljati u brašno i ređati u pleh obložen pek papirom.

Preliti malo uljem svako parče ribe i peći 50 minuta da lepo porumeni.

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare