11. Juna 2023.

Amanda Nunes je jednoglasnom odlukom sudija posle pet nadmoćnih rundi savladala Meksikanku Irene Aldanu i odbranila šampionski pojas bantam kategorije (do 61 kg).

„Dupla šampionka zauvek. Ovo je savršen trenutak za penziju“, rekla je posle borbe Amanda Nunes.

Potom je na podu oktagona ostavila svoja dva pojasa prvakinje i rukavice – tradicionalni gest povlačenja u MMA. O tome koliko je 35-godišnja Nunes bila dominantna protiv Aldane najbolje svedoče rezultati sudijskih kartica. Arbitri su bodovali 50-44, 50-44 i 50-43 za Brazilku posle 25 minuta borbe.

Nunes se povlači kao dvostruka šampionka jer u svom vlasništvu ima i pojas perolake kategorije (do 66 kg). U legendu ide sa skorom od 23 pobede (13 KO, 4 sabmišna) i 5 poraza, a u prethodnih 15 borbi zabeležila je 14 pobeda.

Aldani (14-7) treba odati priznanje jer je na ovaj meč došla kao zamena.

Amandina prvobitna protivnica trebalo je da bude Džulijana Penja, borkinja koja ju je šokirala i pobedila krajem 2021. godine. Nunes ju je pobedila u revanšu u trebalo je da bude kompletirana trilogija, ali se Penja povredila.

Niko nema impresivniju listu dostignuća kada je ženski MMA u pitanju od Nunes. Ona je tokom monumentalne karijere pobedila, između ostalih, Valentinu ŠevčenkoMišu TejtRondu RauziKris Sajborg

Foto: Jordan Jones/Getty Images

Izvor: Sportklub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare