5 najboljih načina da održavaš bijele patike čistim - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

5 najboljih načina da održavaš bijele patike čistim

Nema više mrlja i ogrebotina na tvojim bijelim patikama, koje uz naše savjete mogu doživjeti potpuno novi izgled.

Ništa nije više frustrirajuće od toga da se spremiš za novi dan i vidiš kako su tvoje omiljene bijele patike umrljane, pune žutih tragova ili crnih mrlja. Možda si isprobao/isprobala nekoliko metoda, ali još uvijek ne možeš ponovo dobiti rezultat tog potpuno novog svježeg izgleda bijelih patika. Evo 5 najbolja načina da bijele patike održavaš čistim…

unsplash

Očisti bijele patike sodom bikarbonom

Najbolji način za uklanjanje prljavštine sa bijelih patika ovisi o materijalima, kao što su platno ili koža. Umoči četku u sodu bikarbonu pomiješanu sa malo vode dok ne dobiješ pastu i nježno nanesi preko cijele patike, uključujući gumeni đon. Zatim nastavi sa nježnim trljanjem cipela, poslije sve dobro isperi vodom.

Namoči bijele pertle u blagi sapun

Ne zaboravi da opereš i pertle. Ponekad ima prljavštine i tvrdokornih mrlja, koje je teško ukloniti. Najbolji način za rješavanje ovih problema je da prvo namočiš pertle u blagi sapun. Zatim nježno očetkaj mrlje.

unsplash

Operi patike blagim deterdžentom za veš

Ako bijele patike imaju tvrdokorne mrlje i prljavštinu, koje se ne mogu ukloniti sodom bikarbonom, onda će pomoći blagi deterdžent. Vlažnom krpom nježno protrljaj cipele. Četkicom za zube dohvati male pukotine i protrljaj vrh i đon.

Operi patike ručno i ostavi da se dobro osuše

Kada čistiš svoje omiljene bijele patike, peri ih ručno. Dobro isperi i dobro osuši na sobnoj temperaturi, daleko od sunčeve svjetlosti.

unsplash

Nanesi sredtsvo protiv fleka

Na tržištu su dostupni mnogi proizvodi za skidanje mrlja. Možeš koristiti i prirodne preparate na bazi eteričnih ulja poput peperminta i čajevca koji se bore protiv neugodnog mirisa i vlage, čineći da cipele mirišu na svježinu, bez bilo kakvih ostataka hemikalija.

Izvor: activeman.com

Ultra.ba

Danas objavljeno

Da li će Dubai spustiti Mjesec na Zemlju, novi projekat vrijedan pet milijardi dolara

Vanja A

Preminuo poznati glumac: Bio je legenda kultnih serija

Vanja A

Lana Del Rej uslikana na plaži: Ne mari za paparace, uživa sa društvom

Vanja A

Ostavite komentar