29. Januara 2023.

2024 BMW M3 CS

Trolitarski S58  motor isporučuje 550KS  i 650Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je nepromenjeno u poređenju sa M3 Competition xDrive na kome je CS zasnovan.

Osim što ima dodatnih 40KS, M3 CS je izgubio 34kg zahvaljujući upotrebi plastike koja je ojačana ugljeničnim vlaknima (CFRP), što je korišteno za poklopac motora, prednji razdelnik, usisnike za vazduh, kućišta bočnih retrovizora, zadnji difuzor i spojler na poklopcu prtljažnika. Krov je takođe napravljen od istog laganog, ali izdržljivog materijala, kao i ručice menjača sa unutrašnje strane, gde su centralna konzola i ukrasne letvice takođe od CFRP.

Dijeta obuhvata i zadnji prigušivač od titanijuma i par prednjih sedišta sa karbonskom školjkom. Pored toga, uklonjeni su zadnji ventilacioni otvori. M4 CSL je otišao korak dalje ukidanjem zadnjih sedišta, ali to očigledno ne bi imalo smisla na automobilu sa četvoro vrata.

Zahvaljujući dodatnoj snazi, M3 CS ubrzava iz mesta do 100km/h za 3,2 sekunde ili dve desetinke brže od Competition xDrive. M vozački paket je standardan kako bi se omogućilo brzoj limuzini da dostigne elektronski ograničenu maksimlanu brzinu od 303 km/h.

Karoserija je u upečatljivoj zelenoj boji iz Individual kataloga, a M3 CS ima žuta dnevna svetla po ugledu na trkačke automobile. Slično kao kod hardkor kupea, kontura rešetke ima završu obradu crvene boje, dok je prednji branik u velikoj meri prenet neizmenjen. Izloženi delovi haube od ugljeničnih vlakana su isti kao na M4 CSL.

BMW će ponuditi superlimuzinu u crnoj safirnoj i bruklin sivoj metalik boji zajedno sa novom belom bojom. U unutrašnjosti su električna i grejana prednja sedišta koja imaju osvetljene CS logotipe i merino kožu sa crvenim detaljima. Promene su zaokružene na pragovima oznakom M3 CS, volanom koji je presvučen alkantarom, a čuvene M boje krase pojaseve.

Iako je ovo M3 sa najboljim performansama do sada, BMW i dalje naplaćuje karbon-keramičke kočnice. Sa dimenzijama 275/35 ZR19 napred i 285/30 ZR20 pozadi, gume Michelin Pilot Sport Cup 2 su besplatna opcija za kovane felne dostupne u mat crnoj ili bronzanoj boji.

BMW je saopštio da će proizvoditi M3 CS u „ograničenom broju“, ali ne otkrivajući tačan broj.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare