26. Aprila 2023.

1,3 miliona KM za dodjelu podsticaja i premija u Banjaluci

Osim grantovskih sredstava za nabavku sjemena, rasada i mineralnog đubriva za povrtarsku proizvodnju, podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje po ovom pozivu dodjeljivaće se za sufinansiranje voćarske proizvodnje, protivgradne zaštite i druge opreme.

Takođe, dodjeljivaće se sufinansiranje za nabavku sortnog sjemena strnih žita, kukuruza, TDS-a i heljde i nabavku vještačkog đubriva, za izgradnju novih objekata i nabavku opreme za preradu u biljnoj proizvodnji, sufinansiranje proizvodnje u zaštićenim prostorima i projekte RCDP, kao i za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Podsticajna sredstva planirana su i za sufinansiranje izgradnje novih objekata za uzgoj životinja, izgradnju objekata i nabavku opreme za preradu u animalnoj proizvodnji, izgradnju objekata i nabavku opreme za proizvodnju gljiva.

Podsticaji su planirani i za sufinansiranje popravke i održavanja korištenih poljoprivrednih mašina, kao i za sufinansiranje troškova za ugovoreni plasman u “Krajiškoj kući”.

Premije su namijenjene  za proizvedenu – isporučenu količinu mlijeka, pčelinja društva i proizvodnju kornišona.

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača ili originalnog predračuna dobavljača.

Konkursne prijave potrebno je dostaviti na adresu: Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Služba za planiranje i razvoj ili lično, predajom u kancelariji Službe za planiranje i razvoj radnim danom od osam do 15 časova, a  zainteresovani poljoprivrednici prijave mogu predati do 25. maja.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare