Mi smo Big

BIG Radio je prva privatna radio stanica koja je osnovana na prostoru bivše Jugoslavije. Počeli smo sa radom 21. marta 1992. godine u Banja Luci, okupivši u to vrijeme brojnu ekipu entuzijasta i profesionalaca.

 

 

BIG Radio emituje tri programa. BIG 1 (Prvi program) , BIG 2 (Drugi program), BIG 3 (Treći program).

 

POKRIVENOST SIGNALOM:

 

BIG 1 – Prvi program – emituje zabavnu – evergreen muziku na frekvenciji 93,6 FM i pokrivamo sledeće gradove : Banja Luka, Prijedor, Novi Grad, Laktaši, Gradiška Prnjavor, Derventa, Brod (pogranični dijelovi BiH i Hrvatske)

 

BIG 2 – Drugi program – emituje narodnu, starogradsku kao i pop / folk muziku na sledećim frekvencijama i gradovima :

91,5 MHz      ( Banja Luka, Gradiška, Novi grad )      

93,2 Mhz       ( Sarajevo )

95.8 MHz      ( Bijeljina, Brčko, Lopare )

96,6 MHz      ( Modriča, Brod, Šamac, Brčko )

97,5 MHz      ( Teslić, Prnjavor, Derventa, Doboj )

97,6 MHz      ( Mrkonjić grad, Jajce. Šipovo )

103.5 MHz     Trebinje

90.1 MHz       Sanski Most

95.8 MHz       Tuzla

103,6 MHz     Zenica

89.6 MHz       Prijedor

 

BIG 3 – Treći program – na frekvenciji 96,5 FM  rezervisan za mladju populaciju slušalaca i emituje nova izdanja zabavne strane I domaće muzike. Program emitujemo u sledećim gradovima : Banja Luka, Prijedor, Novi Grad, Laktaši, Gradiška Prnjavor, Derventa, Brod (pogranični dijelovi BiH i Hrvatske)

 

Radimo 24 časa dnevno i zapošljavamo 30 radnika. Putem vlastitog predajnika na Krčmaricama, pored Banja Luke /BIG 1 – 5 kW/ , /BIG 2 – 1 kW/, /BIG 3 – 1 kW/, radio svojim signalom “pokriva” sjeverozapadni dio Republike Srpske i dio susjedne Republike Hrvatske (Kutina, Zagreb, Okučani, Slavonska Požega). Posebnim frekvencijama za regiju Prijedor 91,5 sa predajnikom snage 500 W, te za regiju Doboj 97,5 FM, sa predajnikom snage 500 W, rezervisane su za emitovanje drugog programa radija, te na taj način BIG 2 mogu pratiti i slušaoci na području dobojske regije, uključujući i područje Modriče, Dervente i Teslića.

Ubrzo nakon osnivanja, BIG Radio je postao najslušaniji medij na području banjalučke regije i Republike Srpske, ponudivši u to vrijeme svojim slušaocima izuzetno interesantan program kakav do tada nisu imali priliku čuti, sa posebnim osvrtom na informativni dio koji je do danas ostao najvažniji segment našeg programa.

U poslijeratnom periodu radio je nastavio da razvija svoju programsku šemu i već tada je predstavljao najpopularniji medij u Republici Srpskoj i šire. Dokaz za to su statistički pokazatelji brojnih istraživanja koji potvrđuju da je BIG radio još uvijek u vrhu slušanosti na prostoru koji pokrivamo našim signalom.

U 2017 godinu smo ušli sa nekim novim projektima koji su ostvareni I onima koji će u veoma brzom periodu ugledati svjetlost dana a koje će te vi imali prilike da vidite a I da čujete. Jedan od naših glavnih ciljeva je bila modernizacija cijelokupnog BIG radija.

Prvenstveno, I ono na šta smo veoma ponosni je naš novi logo kojeg je godinama krasila ptica tukan a ujedno I bila zaštitni znak. Naš tukan je dobio novo perje ali ostao u prepoznatiljivom stilu I duhu BiG radija.

Kao druga veoma važna stvar u vremenu modernizacije I globalizacije a to je Internet, bez kojega danas ništa više ne funkcioniše, riješili smo da unaprijedimo našu staru web stranicu I našim slušaocima a I posjetiocima damo u najbržem mogućem roku najvažnije vijesti iz regiona kao I vijesti iz svijeta ali I ostale “sporedne” stvari koje će ih odvojiti od svakodnevnice I koliko je to moguće nasmijati I zabaviti.

Pored informacija, odlučili smo da naša sva tri programa emitujemo putem Interneta 24 časa dnevno, što je naišlo na oduševljenje naših sunarodnika koji žive inostranstvu,jer smo im na jedan jednostavan način omogućili da ovaj prostor Republike Srpske osjete tako, kao da u njemu još uvijek žive. Za kratko vrijeme popularnost BIG radija na Internetu porasla je vrtoglavom brzinom, jer “brojači” na našem web sajtu dnevno bilježe sve više I više posjeta.

Ohrabreni ovakvim uspješnim načinom globalnog komuniciranja  odlučili smo da našim slušaocima “poklonimo” BiG  Domaćica internet radio. Koji 24 časa dnevno emituje ex yu domaću muziku bez propagadnih poruka, informativnih emisija I vijesti.

U 2013 godini obogatili smo internet program sa još 3 internet radija, tako danas možete slušati BiG Balade koji za vas svira  domaću i stranu muziku, a lagani tonovi i spori ritmovi su savršena kombinacija za kraj ali i početak vašeg radnog vremena.

A za naše slušaoce koji su ipak privrženi domaćem zvuku, za one koji se vole veseliti, radovati i slaviti, omogućili smo najbolji muzički mix Narodne, zabavne i Folk muzike. Uz BiG Folk internet radio.

25 godina pune sobe dobrog zvuka.

Vaš BiG Radio.