Vučić: Јasenovac nije mit, već strašna istina - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Јasenovac nije mit, već strašna istina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je su besmislene optužbe da je on kriv zbog napada na automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj, uz obrazloženje da je kriv zato što je potegao ponovo pitanje Јasenovca.

Na pitanje da prokomentariše napade pojedinih opozicionih političara i analitičara da je njegova oštra retorika u vezi Јasenovca dovela do animoziteta prema Srbima u Hrvatskoj i oštećenja srpskih automobila, odgovorio je da to besmislica.

  • Najstrašniji i najbesmisleniji napad je da su neki ljudi odavde napisali, pošto je uništen jedan automobil sa beogradskim tablicama na Braču da je za to kriv Vučić zato što je ponovo potegao mit o Јasenovcu. Nije to mit, već strašna istina – istakao je on.

Tu logiku je uporedio sa reakcijom na , kako kaže izjavu da je potrebno zalagati se da se štite žene u društvu i da ne smiju da budu predmet porodičnog nasilja, a onda neki muž napadne svoju suprugu, pa se kaže bio je iznerviran tom izjavom Vučića.

  • To je takva logika. Vučić je pričao šta su Hrvati radili Srbima tokom Drugog svjetskog rata. To govori da uvijek pronalazimo razlog u prošlosti da se ćuti o srpskim žrtvama. Bolje da se lijepo provodimo negdje na moru nego da pričamo o onima koji su ubijeni, a uvijek će neko iz Beograda biti kriv ako provod na moru bude pokvaren. To mnogo više govori o tim ljudima – istakao je on.

Danas objavljeno

Vanredna situacija na Krimu

M.

Zapad sprema haos? “Zona rizika – cijela planeta. Od Balkana do Bliskog istoka”

M.

Kadirov ima obećanje za NATO

M.

Ostavite komentar