Vladika Јoanikije testiran na virus korona - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vladika Јoanikije testiran na virus korona

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Јoanikije testiran je jutros na virus korona, dobrog je opšteg stanja i vitalnih parametara, te je upućen na kućno liječenje uz nadzor ljekara, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz Eparhije navode da su jutros izvršen detaljni ljekarski pregled i da se sa sigurnošću može reći da je episkop Јoanikije urednog zdravstvenog stanja.

  • Radiografija pluća ne pokazuje promjene, dok je nakon CT pregleda /skenera/ ustanovljeno da vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu – navodi se u saopštenju.

Iz Eparhije dodaju da je urađeno i pi-si-ar testiranje na virus korona, čiji se rezultati očekuju i o čemu će javnost biti obaviještena.

Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, episkop je pregledan konzilijarno od ljekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija.

  • Episkop Јoanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara /tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama/ i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara – navodi se u saopštenju.

O daljem zdravstvenom stanju episkopa Јoanikija, kako je navedeno, javnost će biti blagovremeno obavještavana preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz Eparhije su sinoć saopštili da je vladika Јoanikije tokom dana osjetio malaksalost uz blago povišenu temperaturu, da će danas biti testiran na virus korona, kao i da je u samoizolaciji u manastiru Đurđevi Stupovi.

Danas objavljeno

Zemljotres pogodio ostrvo Samos

M.

Počinje nastava u osnovnim i srednjim školama

M.

Meteoalarm zbog jakog vjetra

M.

Ostavite komentar