10. Jula 2024.

Tramp se obrušio na Kamilu: Prikriva Bajdenovo stanje, nada se da će ga smijeniti

Donald Tramp u poslednje vreme sve više napada potpredsednicu Kamalu Haris, potencirajući da je do sada pokazala veoma “nesposobnom”.

Na mitingu u blizini Majamija u utorak nastojao je da je diskredituje, dok se Demokratska stranka bori sa unutrašnjim previranjima oko toga da li predsednik Džo Bajden treba da ostane u trci.

Govoreći u svom golf klubu u Doralu na Floridi, Tramp nije govorio o izboru za svog kandidata za potpredsednika, iako je nekoliko puta pomenuo ime senatora sa Floride Marka Rubija, koji je prisustvovao mitingu i vodeći je kandidat za tu ulogu.

Izlazeći na scenu skoro sat vremena zakašnjenja, Tramp je kritikovao 81-godišnjeg Bajdena zbog njegovog klimavog nastupa u debati od 27. juna, što je izazvalo zabrinutost zbog mentalne sposobnosti sadašnjeg predsednika za funkciju i pozive nekih demokrata da se povuku.

Bajden se pravda da je imao lošu noć i kaže da neće ispasti iz predsedničke trke.

Podrugljivim tonom Tramp je Bajdenov izbor za potpredsednicu, Kamalu Haris, prvu crnku i potpredsednicu, nazvao njegovom “briljantnom odlukom”, implicirajući da se ona do sada pokazala toliko nesposobnom da su demokrate oklevale da zamene Bajdena njome.

“To je bilo njegovo osiguranje, možda najbolja polisa osiguranja za koju sam ikada čuo”, rekao je republikanski kandidat.

“Da je Džo izabrao nekog čak i upola manje kompetentnog, bio bi izbačen sa funkcije pre mnogo godina,” objašnjava on.

Tramp je takođe optužio Harisovu, bivšu američku senatorku i glavnu tužiteljku Kalifornije, da radi sa drugim demokratama na prikrivanju navodnih Bajdenovih mentalnih problema.

Bajden insistira da ima izdržljivost i mentalnu oštrinu da obavi posao.

Tramp je takođe rekao da će Harisina istorija naštetiti njenim izbornim šansama, što je najnoviji znak da su on i njegovi republikanski saveznici započeli sveobuhvatnu borbu protiv Haris kako bi se pripremili za mogućnost da Bajden prekine svoju kandidaturu za još jedan mandat.
 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare