Sеdаm smrtnih slučajeva u Srpskoj, koronom zaražene još 154 оsоbе - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sеdаm smrtnih slučajeva u Srpskoj, koronom zaražene još 154 оsоbе

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv, apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 569 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 154 osobe.

Radi se o 78 muškaraca i 76 žena, od kojih je 30 mlađe, 67 srednje i 57 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 65 osoba je iz Banjaluke, 18 iz Bijeljine, 13 iz Trebinja, osam iz Doboja, šest iz Modriče, po pet osoba je iz Prijedora i Čelinca, po tri iz Bileće, Dervente, Laktaša, Ljubinja, Teslića i Foče, dvije osobe iz Zvornika i po jedna osoba je iz Broda, Vukosavlja, Gradiške, Kneževa, Kostajnice, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Novog Grada, Rudog, Srebrenice, Stanara, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i četiri žene srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Lopara, Novog Grada i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.270 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.165 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 410.011 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 501, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 203, a u ostalim bolnicama 298. Na respiratoru je 47 osoba (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

Danas objavljeno

Ukinuli republičku taksu poslije 30 godina naplate

Vanja A

Dodik: Nakon formiranja Vijeća naroda – datum izbora nove Vlade Srpske

Vanja A

Biće upućen prijedlog pritvora za ministra Lučića

Vanja A

Ostavite komentar