24. Juna 2024.

RHMZ: Upozorenje na nestabilno vrijeme i lokalne nepogode do 27. juna

Kako su naveli u biltenu, narednih dana biće nastavljeno nestabilno vrijeme uz čestu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom.

-Očekuju se i lokalne nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jakog vjetra. Nepogode će biti jače u utorak i srijedu u regionu od zapada (Krajina), sejvera ka sjeveroistoku (šira regija oko Banje Luke, Doboja i rijeke Save, Posavina i Semberija) – naveli su iz RHMZ-a.

Dodaju i to kako su, zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama.

-Na jugu Hercegovine očekuje se samo rjeđa pojava pljuskova, a u ovim predjelima se lokalne nepogode očekuju u četvrtak – navedneo je u bilteu.

Detaljniji pregled prognoze lokacija pojava nepogoda kao i vrijeme u kojem će se javljati, možete da pratiti i u redovnim biltenima i prognozama, a upozorenja možete pratiti i pomoću METEOALARMA:

https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare