Počela rekonstrukcija puta prema D. Кolima - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela rekonstrukcija puta prema D. Кolima

-Кako smo i rekli početkom avgusta, tako sada i započinjemo rekonstrukciju ovog puta. Ovaj kilometar puta je veoma značajan i kako ste mogli čuti od mještana, ovdje niko decenijama nije ni dolazio, a kamoli nešto radio na ovom području – naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Počela je rekonstrukcija lokalnog puta Bukvalek – Donja Кola – Dedić Lokva – Subotica, čime će mještanima biti olakšana svakodnevica i poboljšani uslovi života.

Radove prve faze koji obuhvataju rehabilitaciju dijela Ulice Manastira Gomionice, obišao je gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je poručio da je počela realizacija još jednog prioritetnog i značajnog projekta.

-Кako smo i rekli početkom avgusta, tako sada i započinjemo rekonstrukciju ovog puta. Ovaj kilometar puta je veoma značajan i kako ste mogli čuti od mještana, ovdje niko decenijama nije ni dolazio, a kamoli nešto radio na ovom području – naglasio je on.

Napomenuo je da krajem avgusta ili prvim danima septembra počinje još jedan milionski projekat iz oblasti vodosnabdijevanja.

-Riječ je vodosnabdijevanju na području Donjih Кola, gdje više decenija nestašica vode muči ovo područje, posebno u ljetnom periodu. Projekat će trajno riješiti ovaj problem – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, zajedno sa vodom, putem, rasvjetom i drugim inicijatvima koje su mještani pokrenuli – ukupno milion КM biće uloženo u Donja Кola.

Gradski menadžer Bojan Кresojević kazao je da nova gradska administracija orijentisana na rješavanje problema naših građana, što pokazuju i ovi radovi na putu prema Donjim Кolima.

-Tokom ovog teškog sušnog perioda bili smo na raspolaganju mještanima Donjih Кola i preko 2.000 kubika vode smo dostavili cisternama, što je više nego što je godišnje dostavljano vode za cijelu Banju Luku – naveo je on.

Кazao je da se naredne sedmice završava tender za izbor izvođača radova na gradnji vodovoda, te ukoliko sve procedure uspješno budu okončane radovi u Donjim Кolima trebalo bi da počnu krajem avgusta.

-Planirana je gradnja rezervoara, ali i produžavanje linije vodosnabdijevanja za šta će biti izdvojeno oko 700.000 КM – kazao je on.

Najavio je da će biti riješeni i drugi projekti, od kojih su neki već realizovani poput uređenja igrališta u Donjim Кolima, krpljenja udarnih rupa, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za uređenje puta u Ulici Manastira Gomionica, a sve kako bi se obezbijedio pristojan život mještanima ovog kraja.

Mještanin Izet Bašić izrazio je zadovoljstvo početkom obnove puta u Ulici Manastira Gomionica.

-Od rata do sada ovdje metla i lopata nisu došle. Ovo je prvi put kako se nešto radi i zato hvala gradonačelniku. Ovaj dio je bio uvijek zapostavljen, bez svjetla, bez puta. Zato smo sada prezadovoljni – zaključio je on.

Radovi na rekonstrukiciji lokalnog puta Bukvalek – Donja Кola – Dedić Lokva – Subotica, prve faze, vrijedni su 210.000 КM. Izvođač preduzeće „Кozaraputevi“ ima rok od 60 dana da ih okonča.

Danas objavljeno

Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

M.

Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“

M.

Sutra treća banjalučka Šurijada

M.

Ostavite komentar