Počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Јagarama - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Јagarama

U naselju Јagare, u mjesnoj zajednici Karanovac, danas je počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže za stanovnike ovog kraja, projekta koji je, u ovoj fazi, vrijedan oko milion maraka.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju radova u Јagarama, naglasio je da će završetkom ovog posla, domaćinstva u Јagarama i Karanovcu po prvi put dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom.

  • Ovo je završna faza rješavanja problema vodosnabdijevanja u Јagarama i Karanovcu, što je bio jedan od prioriteta MZ Karanovac. U prvoj fazi radova, napravljena su dva velika rezerovara i potisni cjevovod, a u drugoj fazi će biti izgrađeno oko sedam kilometara sekundarne mreže. Najvažnije je da će stanovnici ovog kraja dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom. Očekujemo da prva domaćinstva već ove jeseni dobiju vodu – rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Karanovac Boško Vuksan kazao je da će završetkom ovog projekta biti pokriveno kompletno stanovništvo Karanovca, Јagara, Ducipolja, ali i šire.

  • Za nas, mještane, snabdijevanje vodom je bilo pitanje i opstanka i ostanka na ovom prostoru – zaključio je Vuksan.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar