29. Jula 2022.

MUP dao otkaz policijskoj službenici zbog netačnih podataka o dosadašnjem ponašanju

Big Portal

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je Milanka Erić za koju su mediji ranije pisali da je preprodavala drogu, te narkotike dostavljala i veoma bitnim ljudima iz društveno-političkog života Republike Srpske.

Trgovcima narkoticima u Banjaluci koji su poznati kao “šestorka” sudilo se 2017. godine, a početkom 2018. godine Okružni sud u Banjaluci je donio osuđujuću presudu, kojom su poslati na višegodišnju robiju. 

Erićeva je u svjedočenju Vrhovnom sudu RS priznala teško krivično djelo, a o značaju samog svjedočenja govori i činjenica da je sud isto u potpunosti priznao i inkorporirao ga u presudu.

U saopštenju MUP-a RS se navodi da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio rješenje o prestanku radnog odnosa.

“Po saznanju za okolnosti koje imenovanu čine nepodobnom za obavljanje poslova policijskog službenika, Ministarstvo je preduzelo sve aktivnosti u cilju zaštite integriteta Ministarstva”, navodi se u saopštenju iz MUP-a.

Ističe se da se od pripadnika MUP-a očekuje da svojim ponašanjem i navikama budu primjer u društvu, a svako odstupanje je nedopustivo i zahtijeva primjenu svih mehanizama u skladu sa zakonom.

“Naglašavamo da nijedan pripadnik Ministarstva nije zaštićen i da Ministarstvo budnim okom štiti integritet rada, a jedan od načina je čišćenje redova od nepodobnih službenika”, zaključuje se u saopštenju.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare