Kim odložio vojnu operaciju protiv Јužne Koreje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kim odložio vojnu operaciju protiv Јužne Koreje

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un odložio je realizaciju ratnog plana protiv Јužne Koreje. Odluka je donijeta na vanrednoj sjednici Centralnog vojnog komiteta Radničke partije Sjeverne Koreje, javila je državna agencija zemlje (CTAK).

  • Na vanrednom zasjedanju pete sjednice Centralni vojni komitet Radničke partije Koreje dao je ocjenu situacije i odložio realizaciju ratnog plana protiv Јuga koji je predstavio Generalštab Korejske narodne armije na 5. sjednici Centralnog vojnog komiteta partije 7 saziva – navodi agencija.

Kako se navodi, na sastanku su razmotreni ključni projekti vojne politike koji će biti upućeni na razmatranje na predstojećoj 5. sjednici Centralnog vojnog komiteta partije.

  • Razmotreni su izvještaji koji će biti predstavljeni na sjednici kao i različiti dokumenti sa mjerama za dalje jačanje vojne sile zemlje – naveli su u Komitetu.

Podsjetimo, severnokorejska agencija je saopštila da je Pjongjang odštampao 12 miliona propagandnih letaka koje će biti raširene po Јužnoj Koreji. Oni su naveli i da su završili pripremu opreme za širenje agitacionog materijala. U tu svrhu će biti upotrebljeno više od 3.000 balona.

sputnik

Danas objavljeno

Potres kod Siska magnitude 3,5

V.R.

Francuska: Moguće uvođenje i trećeg lokdauna

V.R.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila otvaranje ambasade u Tel Avivu

V.R.

Ostavite komentar