Hrvatska: Јoš jedna žrtva, broj zaraženih povećan za 61 - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska: Јoš jedna žrtva, broj zaraženih povećan za 61

Јoš jedno lice u Hrvatskoj preminulo je od posljedica virusa korona, rekla je danas direktor Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

  • Riječ je o osobi vezanoj uz Kliničko-bolnički centar Split. Nema opuštanja. Nećemo se posjećivati, nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati – istakla je Bujevićeva na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilna zaštite u Zagrebu.

Prema njenim riječima, u protekla 24 časa potvrđeno je da je zaraženo još 61 lice čime je ukupan broj porastao na 1.343 osoba.

  • Izliječeno je 179 lica, što je 12 više nego juče – navela je Bujevićeva.

U novozaražene je ubrojani i štićenici i radnici Doma za starije osobe u Splitu.

  • Pet radnika i 49 štićenika Doma za starije osobe pokazuju simptome virusa korona i prebačeni su u bolnicu. Rezultati su stigli za njih 10 i oni su pozitivni, a preostale ćemo imati tokom dana. Dvije osobe dobijaju kiseonik, ali nisu na respiratoru. Ostalih 47 imaju blaže simptome. Imamo dva bolesnika starija od 90 godina – rekao je na konferenciji za novinare u Splitu ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

Prema njegovim riječima, nadležni razmišljaju o testiranju svih 134 radnika doma, a ne samo onih koji su bili na drugom spratu koji je postao žarište.

  • Tražiću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice. Tvrdim da će onaj ko je napravio greške snositi sankcije. I to ćemo raditi vrlo ubrzano – poručio je Beroš.

Danas objavljeno

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Na slobodi osumnjičeni za otmicu advokata

M.

Albanija – masovno trovanje, 500 ljudi zatražilo medicinsku pomoć

M.

Ostavite komentar