17. Juna 2024.

Honda želi da bude najveći proizvođač električnih automobila u Japanu

Od oktobra, Honda će isporučiti električnu varijantu jednog od svojih najprodavanijih modela u zemlji izlazećeg sunca. Kroz investiciju, Honda ima za cilj da postane najveći proizvođač električnih automobila na domaćem tržištu.

Honda sada lansira potpuno električnu varijantu svog električnog transportera N-VAN. Novi N-VAN e: svrstava se u segment malih „kei“ automobila i moći će da pređe 245 kilometara sa punom baterijom. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno za dostavne službe, koje su danas najveća grupa koja koristi vozilo.

Kada dođe vreme za punjenje, to se može obaviti preko zidne utičnice za 4,5 sata (6 kW) ili putem brzog punjača za oko pola sata sa izlaznom snagom od 50 kW. Honda takođe obećava najnoviju tehnologiju hlađenja baterija kako bi se obezbedio dug životni vek i napredan sistem grejanja za maksimalnu efikasnost, posebno zimi.

Kompaktan i praktičan kombi ima kutijast format koji bi trebalo da maksimizuje tovarni prostor sa ravnim i niskim podom i relativno visokim krovom. Veliki otvor na strani suvozača bez B-stuba olakšava dohvat tereta. Sa električnim pogonom, automobil će takođe biti znatno tiši, što bi trebalo da doprinese povećanju udobnosti.

Honda N-Van e: biće ponuđena u više različitih varijanata. Varijanta L4 podrazumeva četiri sedišta i nešto manji prtljažni prostor. Za one koji zaista žele prostor, postoji varijanta G sa jednim sedištem i sa maksimalnim prostorom za utovar. A tu je i srednja varijantu L2 sa dva sedišta.

Tu je i verzija FUN, koja uvodi čitav niz zabavnih spoljašnjih boja i dizajnerskih elemenata za ulepšavanje svakodnevnog života.

Jednostavno bi trebalo da postoji N-Van za sve. Ni Honda nije štedela na bezbednosti. Malo vozilo ima sisteme za pomoć vozaču kao i svaki savremeni automobil i niz aktivnih bezbednosnih sistema za sprečavanje sudara.

Automobili koštaju od oko 14,2 hiljade evra u Japanu, a prvi kupci mogu da očekuju isporuku 10. oktobra.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare