10. Jula 2024.

Ferrari je prošle godine eliminisao 400 hiljada falsifikata, uključujući i automobile

Italijanska kompanija Ferrari pohvalila se da je prošle godine uništila 400.000 artikala koji su pogrešno nosili njen logo u okviru borbe protiv falsifikata. A to uključuje i tri automobila.

Svetski poznati logo automobilske kompanije Ferrari asocira ne samo na luksuzne i trkačke automobile, već i na čitav niz proizvoda, čiju proizvodnju licencira kompanija. Istovremeno, premijum brend je izuzetno osetljiv na to kada se njegov logo pojavljuje na falsifikatima.

Kao deo borbe za originalnost, kompanija čak ima servis kojem javnost može prijaviti prodaju očigledno falsifikovane robe koja pogrešno nosi logo automobilske kompanije i koja se prodaje javno. I kompanija će se tada pobrinuti da slični proizvodi ne prođu dalje.

Samo prošle godine, Ferrari je uništio preko 400.000 falsifikata, kako je istakao Carscoops. Među falsifikatima bili su najzastupljeniji razni komadi odeće kojih je bilo 100.351, zatim naočare (91.229 komada), novčanici (57.503 komada), satovi (60.903 komada), parfemi (30.161 komada) ili cipele (17.438 komada).

Međutim, kompanija je uništila i hiljade lažnih rančeva, kaiševa ili lopti. Uništeno je i nekoliko stotina lažnih modela, gradskih sklopivih skutera i tri automobila.

Istovremeno, u okviru borbe protiv falsifikata, kompanija se fokusira na proizvode dostupne u prodavnicama, tako da verovatno nije uništila replike koje bi entuzijasti napravili kod kuće u garaži. Šteta je, međutim, što nije objavila više informacija o uništenim automobilima.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare