FBiH: Јednomjesečni pritvor za 11 lica - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

FBiH: Јednomjesečni pritvor za 11 lica

Opštinski sudovi u Tuzli i Kalesiji odredili su jednomjesečni pritvor za 11 lica osumnjičenih za produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Opštinski sud u Tuzli odredio je pritvor za osam, a Sud u Kalesiji za tri lica, saopšteno je danas iz tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

Pritvor je određen za Denisa Bešića /36/, Јasmina Hajdarevića /48/, Edina Bešića /25/, Ahmeda Јahića /25/, Admira Hadžića /40/, Nevresa Smajića /56/, Ismara Hodžića /23/, svi iz Tuzle, kao i Murisa Hodžića /26/ iz Lukavca, te Husejna Ikanovića /48/, Osmu Musića /39/ i Elvira Imamovića /29/ iz Kalesije.

Tuzlanski Opštinski sud odredio je mjere zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave za Mariju Laktašovu iz Slovačke, nastanjenu u Tuzli, dok je zbog istog krivičnog djela otvorena istraga protiv još četiri lica.

“Dva lica nalaze se na izdržavanju kazne zatvora po ranijim presudama, jedno je na bolničkom liječenju, a jedno trenutno nedostupno organima krivičnog gonjenja”, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona sprovodilo višemjesečnu istragu o ovim predmetima, pa su, nakon pretresa na većem broju lokacija u Tuzli, Kalesiji i Lukavcu u četvrtak, 16. maja, ova lica uhapšena.

Ova lica su osumnjičena da su od novembra 2018. do maja ove godine nabavljala, pakovala i većem broju lica u Tuzli, Kalesiji i šire prodavala heroin, marihuanu i tablete “suboksone”.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona obavili su kriminalističku obradu nad osumnjičenima nakon čega su ih uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužioci donijeli su naredbu o sprovođenju istrage i ispitali osumnjičene.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Novi ruski udar na EU, uslijedio i odgovor

M.

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

M.

Maloljetnik iz Doboja prodavao falsifikovani novac

M.

Ostavite komentar