Dvojica zaraženih Srba ostaju u Јapanu na liječenju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dvojica zaraženih Srba ostaju u Јapanu na liječenju

Dvoje državljana Srbije, članova posade na kruzeru Dajmond Princes, koji su zaraženi virusom korona, vjerovatno će ostati u Јapanu na liječenju, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio da Srbija misli na svoje građane i da će pružiti maksimalnu pomoć.

– Mislim da neće ići na to da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego da će preuzeti da ih oni liječe. O tome će oni morati da odluče. Kakvu god odluku budu donijeli, mi smo spremni da je poštujemo – rekao je Lončar na pitanje novinara gdje će biti smješteno dvoje državljana Srbije zaraženih virusom korona i kada će biti iskrcani sa broda.

Lončar je u Palati Srbija, poslije sastanka sa direktorom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, rekao da je bilo očekivano da se srpski državljani na kruzeru zaraze.

– Ako se od jedne osobe zarazi njih 695, mala vjerovatnoća bi bila da neće još neko – rekao je Lončar.

On je naveo da se iz dana u dan prati situacija u vezi sa srpskim državljanima na kruzeru i da će biti urađeno sve što je do zdravstvenog sistema Srbije i do države Srbije.

– Ali, u ovoj situaciji moramo da poštujemo dogovor i ono što se bude dogovorilo tamo na licu mjesta – rekao je Lončar.

On je podvukao da je zdravstveni sistem Srbije spreman da sve dogovore poštuje.

TANJUG

Danas objavljeno

Tajland izvozi milione korišćenih rukavica kao nove

V.R.

Na snazi nove mjere za ulazak u Njemačku

V.R.

Skupština srpskog naroda u BiH proglašena prije 30 godina

V.R.

Ostavite komentar