Dvojica zaraženih Srba ostaju u Јapanu na liječenju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dvojica zaraženih Srba ostaju u Јapanu na liječenju

Dvoje državljana Srbije, članova posade na kruzeru Dajmond Princes, koji su zaraženi virusom korona, vjerovatno će ostati u Јapanu na liječenju, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio da Srbija misli na svoje građane i da će pružiti maksimalnu pomoć.

– Mislim da neće ići na to da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego da će preuzeti da ih oni liječe. O tome će oni morati da odluče. Kakvu god odluku budu donijeli, mi smo spremni da je poštujemo – rekao je Lončar na pitanje novinara gdje će biti smješteno dvoje državljana Srbije zaraženih virusom korona i kada će biti iskrcani sa broda.

Lončar je u Palati Srbija, poslije sastanka sa direktorom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, rekao da je bilo očekivano da se srpski državljani na kruzeru zaraze.

– Ako se od jedne osobe zarazi njih 695, mala vjerovatnoća bi bila da neće još neko – rekao je Lončar.

On je naveo da se iz dana u dan prati situacija u vezi sa srpskim državljanima na kruzeru i da će biti urađeno sve što je do zdravstvenog sistema Srbije i do države Srbije.

– Ali, u ovoj situaciji moramo da poštujemo dogovor i ono što se bude dogovorilo tamo na licu mjesta – rekao je Lončar.

On je podvukao da je zdravstveni sistem Srbije spreman da sve dogovore poštuje.

TANJUG

Danas objavljeno

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Amerika “čuva” Seul, a Kim lansira

M.

Pronađeno tijelo kod Vlasenice

M.

Ostavite komentar