10. Jula 2024.

De Minor: “Nepoštovanje je izaći pred Novaka ako nisi 100 odsto spreman”

Deveti teniser svijeta je trebalo danas da izađe drugi po programu na “Centralni teren” protiv Novaka Đokovića.

Ipak, u podne je u kompleksu “Ol Ingland kluba” saopšteno da će De Minor imati neplaniranu konferenciju kroz 10 minuta. Svima je bilo jasno zbog čega.

“Očigledno, ne saopštenje koje sam želeo u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osetio sam da je nešto kvrcnulo tokom poslednja tri poena mog meča sa Fisom. Juče sam se podvrgao skeneru i potvrđeno je da je povreda u pitanju. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoliko bih igrao”, rekao je De Minor.

Govorio je i o oporavku.

“Jedinstvena povreda, nisam siguran o planu oporavka. Zavisi od bola. Može biti od tri do šest nedelja. Zavisi od toga kako se moje telo oseća.”

Da li je razmišljao o injekcijama ili nekom drugom rešenju koje bi umanjilo bolove?

“Nije tajna da je ovo bio najvažniji meč u dosadašnjem delu moje karijere. Znao sam rezultate još juče, ali i dalje sam želeo da se probudim danas i dočekam čudo. Problem sa tim da izađem na teren i igram jeste što bi jedno proklizavanje ili bilo šta moglo da učini da oporavak ne bude tri ili šest nedelja, već četiri meseca”, objasnio je Aleks.

Sproveo je okupljene novinare i kroz to kako se trenutno oseća.

“Razočaravajuće je. Nema razloga okolišati. Nisam uspeo da uživam u onome što sam postigao ove nedelje. Odmah sam znao da se nešto loše desilo. Dva dana samo brige i čekanja šta će biti rezultati. Moglo je da bude i gore, to je uteha”, nastavlja De Minor i dodaje:

“Mučio sam se da zaspim poslednjih par dana. Nadao sam se da ću se probuditi i manje osećati bol. Makar toliko da mogu da izađem na teren. Za mene je nepoštovanje da izađem na teren, a da nisam 100 odsto spreman. Pogotovo protiv nekoga kao što je Novak.”

Da li je pravovremeno obavestio Đokovića?

“Hteo sam da dam sebi priliku. Zagrejao sam se što ranije što sam mogao i znao sam koja je moja situacija. Nisam video Novaka, video sam njegovog menadžera i rekao sam mu. Ali da, nisam video Novaka još”, zaključio je De Minor.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare