Banjaluka: Naredne sedmice nastava na daljinu u OŠ "Јovan Cvijić" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjaluka: Naredne sedmice nastava na daljinu u OŠ “Јovan Cvijić”

Osnovna škola “Јovan Cvijić” u Banjaluci naredne sedmice, od 7. do 11. februara, organizovaće rad na daljinu, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

Ova odluka, donesena danas na vanrednoj sjednici, uslijedila je nakon što je škola obavijestila Štab da zbog složene epidemiološke situacije i odsustva većeg broja nastavnika i drugog osoblja nije u mogućnosti organizovati redovan nastavni proces.

Gradski štab je ovu odluku donio, nakon što je utvrđeno da je zahtjev opravdan, da su ispoštovane sve neophodne procedure, kao i da je saglasnost za prelazak na nastavu na daljinu dalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Kako je za RTRS izjavila direktorka ove osnovne škole Mila Čudić, nastava na daljinu se odnosi za učenike od 6. do 9. razreda, dok će osnovci u razrednoj nastavi, tj. od 1. do 5. razreda ići redovno na nastavu.

Da podsjetimo, Osnovna škola “Јovan Svijić” je i prije zasjedanja Gradskog štaba dobila saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Srpske da stariji osnovci od 7. februara pređu na onlajn nastavu.

Danas objavljeno

Brnabić: Udara na psihu, cena je velika – pitanje koliko ćemo izdržati

M.

Medvedev: Nećemo dozvoliti da izbije treći svjetski rat

M.

Makron najavio veće isporuke oružja Ukrajini

M.

Ostavite komentar