10. Jula 2024.

Akcija “Šljivice”: Oduzeta roba vrijedna 450.000 KM

U Akciji “Šljivice” uhapšeno je 13 osoba a jedna je u bjekstvu, te je oduzeta roba vrijedna oko 450.000 KM.

Akciju su izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Pretresi su vršeni na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

“Jedna osumnjičena osoba je u bjekstvu, dok je 13 osumnjičenih osoba lišeno slobode tokom provođenja operativne akcije te su u svojstvu osumnjičenih, a  po ovlaštenju tužioca, ispitani u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, nakon čega se sa osobama postupalo u skladu sa uputama postupajućeg tužioca.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca, propisanim Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine”, navode iz SIPA.

Prilikom pretresa pronađeno je  i privremeno oduzeto: 36.500 paklica cigareta, novac – oko 9.000 KM, tri putnička motorna vozila, oko 100 kg duvana u listu, oko 230 kg rezanog duvana, filteri prazni za punjenje cigareta oko 59.000 komada, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za  punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare