Mobilni svijet Tehnologija

Samsung “ofanziva”: Šest miliona “preklopnika” u 2020. godini

Poslije zvaničnog predstavljanja svog prvog sklopivog modela – Samsung Galaxy Fold, korejska kompanija je nedavno najavila da planira da tržištu isporuči pet do šest miliona telefona sa ekranom na preklop tokom sljedeće godine.

Izvršni direktor kompanije DJ Koh je, tokom Samsungovog AI foruma u Južnoj Koreji, potvrdio da južnokorejski tehnološki gigant značajno planira da poveća prodaju sklopivih telefona naredne godine, kako potražnja za tom vrstom uređaja bude rasla.

Prema glasinama koja su nedavno kružile internetom, Samsung planira da predstavi još jedan telefon na preklop, model za oznakom W20.

Ti telefoni bi, najverovatije, bili namenjeni za tržište Kine, iako se ostavlja mogućnost i da, sa modelom W20, Samsung pokuša da nastupi i na globalnom tržištu, piše GSM Arena.

Samsung Galaxy Fold / Foto: B92/MBJ

Iako na i dalje dosta vremena deli od masovne proizvodnje potpuno upotrebljivog tankog fleksibilnog stakla, svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj i tržišni nastup ovih uređaja.

Xiaomi i Huawei takođe se spremaju za utakmicu na tom terenu, dok se od Motorole očkuje da sledeće nedelje najavi novu verziju svog kultnog telefona – RAZR.

Slične objave

Ako bi Kina “izašla u susret američkim zahtjevima”, Tramp će rado “olakšati restrikcije za Huawei”

D V

Novi GT će biti mješavina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

V.R.

Apple VR kaciga za 2022. i pametne naočare za 2023. godinu

V.R.

Ostavite komentar