Republika Srpska / BiH Vijesti

Odgođeno suđenje za kriminal Slavici Injac

Suđenje Slavici Injac, bivšem direktoru Agencije za bankarstvo RS, koja se tereti za organizovani kriminal, ponovo je danas odgođeno u banjalučkom Okružnom sudu zbog nedostatka člana sudskog vijeća, budući da je jedan član tražio da bude zamijenjen.

Branimir Jukić, predsednik sudskog vijeća, rekao je član vijeća Blagoje Dragosavljević imenovan na krivični referat i zbog toga je tražio zamjenu te da se današanje ročište mora odgoditi. Novi termin zakazao je za 5. decembar, a ročište je u ovom slučaju već nekoliko puta bilo odgođeno.

Optužnica u ovom slučaju ima više od 60 stranica, a Republičko tužilaštvo planira da sasluša oko 60 svjedoka, tri vještaka i predoči brojne materijalne dokaze. Vlado Adamović, advokat optužene, najavio je da će tražiti izuzeće dokaza i svjedoka koji se ne odnose na Injac.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je u martu 2017. godine podiglo optužnicu u predmetu “Bobar banka” i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba.

Terete se da su djelovali kao organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke. Injac se tereti da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela, iako je bila dužna.

Sud BiH je 30. oktobra prošle godine donio odluku kojom se predmet protiv Injac prebacuje u Okružni sud Banjaluka.

(Nezavisne)

Slične objave

SARAJEVO POD OPSADOM: Policija blokirala centar i provjerava sve, OD ŠAHTOVA DO SAKSIJA

M.

Skandal trese Rusiju: “Politička igra muzičkih stolica” u Putinovim krugovima

D V

EU: Nema osnove za nove pregovore o Bregzitu

M.

1 Komentar

sinke Novembar 7, 2019 at 4:24 pm

polako…ima vremena ..mozda uspiju nekako da urede da sve to zastari,nije lako osuditi gospodju..ona ce sa sobom povuci mnoge .zato tesko da sta bude od sudjenja..

Odgovori

Ostavite komentar