Auto-moto Noviteti

Toyota predstavila mali SUV za kupce sa plićim džepom

Japanski proizvođač ponudio je kupcima na domaćem tržištu novi SUV model Raize.

Toyota Raize je potkompaktno vozilo zasnovano na niskobudžetnoj DNGA mehaničkoj platformi koju japanska kompanija koristi za svoj brend jeftinih automobila, Daihatsu.

Raize je po dimenzijama (3.995/1.695/1.620 mm) manji od Toyote C-HR, a i znatno je jeftiniji od tog krosovera. Ipak, uprkos tome što je reč o relativno malom vozilu, Toyota se pohvalila prilično velikim prtljažnim prostorom od 369 litara, a zapremina se može dodatno povećati obaranjem zadnjih sedišta.

Za pogon je zadužen 3-cilindarski 1.0 turbo-benzinac koji proizvodi 98 KS pri 6.000 o/min i razvija 140 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu 2.400-4.000 o/min, dok se snaga prenosi pomoću D-CVT (Dual mode Continuously Variable Transmission) menjača.

Toyota navodi da je reč o ekonomičnom vozilu čija prosečna potrošnja prema novom, WLTC mernom ciklusu iznosi 5,4 l/100 km u verziji sa prednjim pogonom, a 5,7 l/100 km u opciji sa pogonom na sva 4 točka.

Bazična i, sudeći po fotografiji unutrašnjosti vozila, prilično ogoljena verzija Toyote Raize u Japanu košta 1.679.000 jena (oko 13.900 evra). Interesanto je da, dok srednji i viši paketi opreme stižu sa 9-inčnim ekranom multimedijalnog sistema, osnovni model na mestu displeja ima plastičnu masku.

B92

Slične objave

Na prodaju Raikonenov Audi – cijena da se “zalediš”

D V

Stigla je – nova Škoda Octavia

D V

Tesla istražuje potencijalne lokacije za svoje postrojenje u Njemačkoj!

V.R.

Ostavite komentar