Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici BiH za telefone potrošili 12.000 KM

Čelnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, šefovi njihovih kabineta, šefovi klubova i članovi kolegijuma Sekretarijata imaju na raspolaganju više od 70. 000 KM godišnje za pokriće računa mobilnih telefona o trošku BiH.

Pravo na ovu vrstu troška imaju i savjetnici čelnih ljudi Predstavničkog doma i Doma naroda, kao i vozači, ali i šefovi parlamentarnih komisija koje, za sada, nisu formirane.

Prema pisanju Dnevnog avaza, za osam mjeseci poslanici, delegati i zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH na mobilne telefone potrošili su 12.000 KM.

S obzirom na visoke iznose koje imaju na raspolaganju za mobilne telefone, a imajući u vidu i da Parlamentarna skupština ne zasjeda, upućena je inicijativa za izmjenu Pravilnika o korištenju mobilnih telefona.

Izmjene je tražio Klub poslanika Naše stranke i Nezavisnog bloka koji predlažu drastično smanjenje iznosa za mobilne telefone.

Prema njihovom prijedogu, predsjedavajući i njihovi zamjenici oba doma bi imali maksimalno 100 umjesto sadašnjih 500 KM za troškove mobilnih telefona, a šefovi klubova poslanika i klubovi naroda imali bi 50 umjesto sadašnjih 150 KM.

AGENCIJE

Slične objave

Običaji i vjerovanja za Svetog Prokopija: Praznuje se radi zdravlja djece

D V

Američki milijarder otkrio recept za uspjeh

M.

Lopinion: Da li je Makron prosrpski nastrojen?

D V

Ostavite komentar