Hardware i software Tehnologija

Intel tvrdi da će 10nm desktop procesori stići početkom naredne godine

Ranije ovog mjeseca, Intel je potvrdio da će kompanijini planovi sa objavom procesora uključivati 10nm modele, čime je kompanija negirala glasine o tome da na tržište neće plasirati 10nm desktop čipove.

Sada izveštaj sajta IT World Canada sugeriše da će Intel biti spreman da predstavi 10nm desktop procesore “rano naredne godine”, a takođe tvrdi da kompanijina proizvodnja 10nm čipova napreduje veoma dobro i da je Intel zadovoljan zalihama koje ima.

Ipak, ovo ne daje konkretne odgovore na pitanja o 10nm i u kojoj meri će platforma biti dostupna na tržištu. Da li ćemo videti 10nm naslednika i9-9900K procesora ili će ovo biti još jedan desktop model u obliku Broadwella, sa limitiranom objavom?

Takođe, postavlja se pitanje šta će se desiti sa Comet Lake-om. Kruže informacije o tome da će Intel objaviti Comet Lake seriju procesora početkom 2020. godine, sa do 10 jezgara i 20 threadova, koji će naslediti današnje Coffee Lake modele sa osam jezgara. Pitanje je da li će Intelovi 10nm desktop čipovi biti objavljeni uz 14nm modele ili se ovo odnosi samo na mobilne procesore?

IT World Canada takođe izveštava da Intel planira da otvori treće postrojenje za proizvodnju 10nm procesora, što će značajno povećati kompanijine proizvodne kapacitete.

Izvor: Overclock3d

Slične objave

Lažni VPN web sajtovi i širenje malvera

V.R.

Kako da deca bezbjedno koriste internet i šta sve roditelji ne znaju o tome

D V

“Uzbuna” u srednjoj klasi: “Honorov Huawei” uskoro stiže u Evropu sa svim Google-ovim servisima

D V

Ostavite komentar