Banja Luka

Banjaluka: Gradski autobusi saobraćaju novim linijama

Nakon održanih sastanaka sa predstavnicima mjesne zajednice Starčevica i građanima potpisnika peticije, Odjeljenje za saobraćaj i puteve je nakon mjesec dana eksperimentalne vožnje na linijama 14, 17 i 9I, donijelo odluku da od 2. novembra počne novi – eksperimentalni red vožnje.

  • Kada je u pitanju linija 9I, Centar – Incel, autobusi na navedenoj liniji će iz smjera Olimpijskog bazena, odnosno Katastra, iz Bulevara vojvode Stepe Stepanovića skrenuti u ulicu Ada te preko mosta kod Toplane doći do Borika i dalje nastaviti postojećom trasom -pojasnio je Slaviša Sandić, načelnik resornog odjeljenja.

Dodao je da je razlog korekcije opsluživanje novoizgrađenih stambenih naselja, tzv. Novi Borik i naselje preko puta kampusa, javnim prevozom i bolje povezivanje preduzeća na navedenoj lokaciji, poput Toplane, Elektrodistribucije i MUP-a.

  • Takođe, doći će do korekcije trase linije broj 17A, Starčevica – Nova Bolnica, koja će saobraćati ulicom Ranka Šipke, odnosno putnici će za ulaz-izlaz moći koristiti stajališta Medicinska elektronika i Čajevec, kao i trase linije broj 14, Starčevica – Centar, a koja je eksperimentalno promijenila trasu na početku mjeseca, nakon čega su održani sastanci i odlučeno da se urade dodatne korekcije s ciljem što boljeg prilagođavanja javnog prevoza potrebama – zaključio je Sandić.

Slične objave

Izložba u Banskom dvoru povodom obilježavanja 50 godina od zemljotresa u Banjaluci

M.

Analiza pokazala: Piralena u “Incelu” ima 3.000 puta više od dozvoljenog

D V

Glasajte na Viberu i izaberite izgled gradskih česmi

M.

1 Komentar

Banja Luka – BIGportal.ba | B1info Novembar 2, 2019 at 7:39 pm

[…] post Banjaluka: Gradski autobusi saobraćaju novim linijama appeared first on […]

Odgovori

Ostavite komentar