Republika Srpska / BiH Vijesti

Ivanić: Dodik pokazao svoju nemoć

Milorad Dodik za godinu dana u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine ništa nije uspio da napravi i stoga svjesno izmišlja sukobe s opozicijom, pokušavajući ih optužiti za svoje neuspjehe – rekao je danas počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.

Tvrdi da Dodik nije uradio ništa od onoga što je obećavao.

“Nema zastave RS u Predsjedništvu BiH, a Dodik je to bombastično najavljivao. Nismo imali nijednu sjednicu putem video-linka, a i to je Dodik najavljivao. Nema ni zahtjeva da se ukine Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, ili Oružane snage BiH, iako je Dodik i to najavio, a ništa nije realizovao”, rekao je Ivanić.

Dodikova najveća nemoć se, kaže, iskazuje u neformiranju Savjeta ministara, jer to nije u stanju, nema snagu i moć.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci predočio i dokumenta iz kojih se vidi, kako je rekao, da je SNSD iza sebe ostavio odluku da BiH uđe u MAP te nekadašnji dokument Predsjedništva BiH u kojem se navodi da žele da BiH postane punopravna članica NATO saveza.

Tvrdi da se u Strategiji spoljne politike, koja je usvojena u Ivanićevom mandatu u Predsjedništvu BiH, nigdje ne spominje članstvo u NATO, već se upotrebljava termin – saradnja s NATO-om.

“Dodik u toj svojoj potpunoj političkoj impotenciji, pokušava da traži odgovornost na nekom drugom mjestu, pa i tamo gdje ona ne postoji”, kazao je Ivanić.

Pozvao je Dodika da razmisli zašto mu se to događa, a ne da odgovornost širi na drugu stranu.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak je takođe rekao da su Dodik i SNSD za godinu dana rada u Sarajevu “uspjeli” samo da postave Nebojšu Radmanovića i Nikolu Špirića u fotelje u parlamentu BiH.

“Dodik od 1. septembra, nakon moje izjave, više nije rekao da će ukinuti UIO, Oružane snage, niti zabraniti rad SIPA-e i OSA-e u RS”, tvrdi Crnadak.

Dodaje da te mjere Dodik neće navesti i u dokumentu za najavljenju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a u vezi s ranije usvojenom deklaracijom SDA.

Crnadak je 1. septembra rekao da bi srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik mogao BiH dovesti na rub rata i ugroziti opstanak RS, ukoliko bude insistirao na ukidanju državnih odbrambenih, poreskih i pravosudnih institucija.

BN TV

Slične objave

POTPUNI OBRT U ISTRAZI: Iz Policijske uprave Banjaluka tvrde da nije bilo pokušaja otmice djevojčica

D V

RAĐEN PROTIV DRAGIČEVIĆA Na saslušanje pozvani Vrećo, Lepir, Vasković, Feraget i drugi

M.

Crna Gora, zabrana da se u kasarnama oda pošta žrtvama NATO agresije

M.

Ostavite komentar