Banja Luka

Banjalučkim mjesnim zajednicama prijeko potrebni vodovod i kanalizacija

Na listi prioriteta za izgradnju komunalne infrastrukture za narednu godinu mjesne zajednice su kao i prethodnih godina najčešće navodile probleme izgradnje vodovoda, kanalizacije, javne rasvjete, kao i komunalne opreme.

Svih 57 mjesnih zajednica uputilo je svoje prijedloge Odjeljenju za komunalne poslove, a iz Gradske uprave ističu da će sredstva za ove projekte biti poznata nakon usvajanja budžeta za 2020. godinu.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica, kazao je da će u petak već biti riješen jedan od najvećih problema ove mjesne zajednice koji se nalazio na listi prioriteta prošle godine.

“U petak će početi izgradnja vodovodne mreže od Crnog vrela ka Gornjoj Piskavici. Dugo smo to čekali, a završetak radova očekujemo već naredne godine”, kazao je Knežević.

Dodaje da su za narednu godinu na spisak prioriteta stavili nabavku kontejnera za smeće i izgradnju javne rasvjete.

“I ranijih godina smo na listu prioriteta stavljali nabavku kontejnera jer postoje mjesta uz groblja na kojima građani zbog njihovog nedostatka nemaju gdje da odlože otpad”, rekao je Knežević.

U MZ Česma navode da su za sljedeću godinu na listu prioriteta stavili izgradnju mosta na rijeci Vrbas, kao i izgradnju kanalizacione mreže.

“Takođe, skoro svake godine na listi naših prioriteta se nađe i asfaltiranje pojedinih ulica ili postavljanje rasvjete gdje je nema”, rekao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma.

Milan Granula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2, rekao je da se na listi prioriteta ove mjesne zajednice našlo asfaltiranje pojedinih ulica, kao što su Ulica Koste Jarića, Jovana Raškovića, te dijela Sanske ulice.

“Takođe smo tražili i rekonstrukciju trotoara u Karađorđevoj ulici, kao i rekonstrukciju Ulice Božidara Miće Babića”, kazao je Granula.

Dodaje da su za kapitalnije projekte održali kolektivni sastanak sa mjesnom zajednicom Lauš 1.

“Tu smo, između ostalog, naveli rješavanje kolektora fekalne i oborinske kanalizacije u Karađorđevoj ulici, rješavanje problema vodosnabdijevanja, fekalne i oborinske kanalizacije u obje mjesne zajednice. Takođe smo naveli i izgradnju dječjeg igrališta u Ulici Vladimira Rolovića”, objasnio je Granula.

Radivoj Šušnjar, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zalužani, istakao je da im je od komunalnih projekata najvažniji nastavak izgradnje trotoara i biciklističke staze u Ulici srpskih branilaca.

“Takođe smo tražili i proširenje Ulice Koste Reljića, jer je to prometna saobraćajnica kojom djeca idu u školu i saobraćaju autobusi”, objasnio je Šušnjar.

nezavisne novine

Slične objave

Planirana isključenja električne energije u Banjaluci zaponedjeljak, 12.08.

J K

Jaka kiša prouzrokovala nekoliko saobraćajnih nesreća u Banjaluci

M.

Planirana isključenja električne energije u Banjaluci za srijedu 13. novembar

Z.K

Ostavite komentar