Magazin Zanimljivo

Prijetili joj smrću jer je pojela meso svog konja, evo zašto je to učinila

PIA Olden norveška je tinejdžerka kojoj su prije nekoliko dana prijetili smrću zato što je zajedno sa svojom porodicom pojela meso svog umrlog konja. Konj je uspavan još prošle godine zbog bolesti, a ona i njezina porodica odlučili su njegovo meso sačuvati u zamrzivaču kako bi ga jednog dana spremili i pojeli.

Osamnaestogodišnja Pia prije nekoliko je dana objavila fotografije tog obroka kojim su, ona i njena porodica, bili oduševljeni. Napisala je kako je to jedno od najboljih jela koje su jeli u životu, a kada je naišla na kritike i glasno negodovanje, odlučila je maknuti fotografije s društvene mreže.

No fotografije su već podijeljene u mnogim grupama te među njezinim vršnjacima, a neki od njih zaprijetili su joj i smrću. Pia kaže kako su to djevojke koje se, kao i ona, bave jahanjem. No nju te prijetnje nisu previše uznemirile. Rekla je kako ti ljudi i ona imaju različite poglede na život te na hranu koju jedu. Dodala je kako je za nju normalnije i pametnije pojesti meso životinje, nego ga zakopati u zemlju gdje će ga jesti crvi.

Njeno je mišljenje da je cijeli taj čin svojevrsna zahvala njenom konju što ju je tolike godine služio i volio. Konj je svakako morao biti uspavan, dodala je, pa ne vidi razloga zašto njegovo meso ne bi smjeli pojesti. Njezino opravdanje mnogima je besmisleno. Mislite li vi da je u redu to što su ona i njena porodica napravili?

Slične objave

Zavirite u novu vilu Donatele Versaće

V.R.

Fotke nevjerovatno isklesanog tijela J.Lo će i naljenije motivisati na vježbanje

J K

Znate li zašto u restoranima uvijek prvo dobijete hljeb i peciva? Razlog će vas iznenaditi

J K

Ostavite komentar