Hardware i software Tehnologija

Novi Sony Alpha a9 II foto-aparat nudi bolju konekciju, poboljšanu ergonomiju

Sony je predstavio osvježenu verziju svog popularnog Alpha a9 II foto-aparata bez ogledala. Najveći dio komponenti je ostao isti kao kod prethodne verzije, ali je tu i nekoliko unapređenja.

Alpha a9 II ima isti 24.2MP full-frame Exmor RS CMOS senzor, koji nudi istu brzinu fotografisanja: 20 frejmova u sekundi sa elektronskim zatvaračem i 10 fps sa mehaničkim zatvaračem. Kupci dobijaju i autofokus sa faznom detekcijom od 693 tačke, a ovaj sistem pokriva 93 procenta image senzora.

Ono što je razlika između starijeg modela i osveženog Alpha a9 II foto-aparata, jeste poboljšana ergonomija, preko redizajniranog držača i tastera. Pored ovoga, slot za SD kartice sada podržava brži upis podataka, a tu je i novi USB 3.2 Type-C konektor. Integrisani Ethernet port je povećan na 1000BASE-T i 5GHz je dodato uz postojeću 2.4GHz bežičnu opciju.

Foto-aparat sada ima i poboljšan in-body sistem stabilizacije, bolju otpornost na prašinu i vodu, a poboljšan je i kvalitet baterije. Sony Alpha a9 II digitalni foto-aparat je dostupan u pretprodaji, po ceni od oko 4500 dolara, a isporuka na tržište se očekuje tokom novembra.

Izvor: TechSpot

Slične objave

Huawei P30 serija prodata u 10 miliona primjeraka za 85 dana

V.R.

Square Enix najavljuje Marvel’s Avengers igru

D V

MediaTek Helio G90 gejming čipset stiže ovog mjeseca

V.R.

Ostavite komentar