Magazin Showbiz

Skorseze o Marvelovim “superjunacima”: To nije kinematografija

Legendarni reditelj nije baš obožavalac tih filmova

Reditelj Martin Skorseze je izjavio da filmovi o “superjunacima” kakve proizvodi studio “Marvel”, “nisu kinematografija”, već su više za “zabavni park”.

“Ne gledam ih, probao sam, ali to nije kinematografija”, rekao je 76-godišnji režiser za izdanje britanskog magazina “Empajer” od petka.

“Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, s glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsećaju na zabavni park”, rekao je Skorseze.

Za njega to “nije kinematografija koju prave ljudska bića koja žele da drugom čoveku prenesu emocije i psihološka iskustva”.

Skorseze je autor legendarnih filmova “Taksista”, “Razjareni bik”, “Dobri momci” i “Kazino” koje obožavaju i publika, i mnogi filmski profesionalci.

“Marvelova” “saga” lansirana 2008. godine s filmom “Iron Man” jedna je od najunosnijih u istoriji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svetu od 23 filma. “Osvetnici: Kraj igre” postigli su letos rekordan prihod, veći od 2,79 milijardi, a prethodni rekorder je bio “Avatar”.

Slične objave

Potresna priča o traumi, identitetu i medicinskim čudima (uznemirujuće fotografije)

J K

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger čekaju drugo dijete

Z.K

Natali Portman: Da bi vam život bio vredan i smislen, ne oslanjajte se na lepotu

V.R.

Ostavite komentar