Auto-moto Ostalo

Volkswagen osnovao podružnicu u Turskoj

Kako prenosi Tanjug, nemački Folksvagen je osnovao podružnicu u zapadnoj turskoj provinciji Manisa.

To je objavio Rojters pozivajući se na registar privrednih subjekata objavljen danas u Službenom glasniku Turske. Takav razvoj situacije nagoveštava da je kompanija sve bliža konačnoj odluci o lokaciji svog novog proizvodnog pogona, ocenjuje britanska agencija.

Turska podružnica VW-a imaće kapital od 943,5 miliona lira (164,21 miliona dolara), a matična kompanija je uplatila četvrtinu tog iznosa, objavljeno je u Službenom glasniku. Ostatak će, kako se dodaje, biti uplaćen u naredne dve godine.

Folksvagenova filijala u Turskoj će se fokusirati na dizajn, proizvodnju i montažu automobila, kamiona i drugih vozila, objavljeno je u tom listu.

VW je istraživao više lokacija za izgradnju nove fabrike u Istočnoj Evropi, a pored Turske, kao potencijalnu destinaciju za svoju investiciju je razmatrao i Bugarsku i Srbiju.

Član Upravnog odbora VW-a je rekao prošle nedelje novinarima u Berlinu da je ta kompanija blizu odluke o izgradnji novog pogona u Turskoj. Međutim, portparol VW-a je danas rekao Rojtersu da je kompanija još u poslednjoj fazi pregovora i da nije donela konačnu odluku o fabrici.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Autoblog.rs

Slične objave

Akcije kompanije Tesla skočile za osam posto

V.R.

Pagani otkrio model Huayra Roadster BC: 800 KS za 3,5 miliona dolara

V.R.

Volkswagen opet razvija Golf sa 400 KS

V.R.

Ostavite komentar