Region Vijesti

“Masovni izlazak na izbore obezbijediće prisustvo države na Kosmetu”

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će Beograd međunarodnim institucijama prijaviti pokušaj diskriminacije Srba u predizbornoj kampanji na Kosmetu.

On je podsjetio da je OEBS nagovijestio da ne može u punoj mjeri učestvovati u nadgledanju izbornog procesa na Kosovu i Metohiji.

– Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobijedimo je masovan odziv – rekao je Đurić za RTS.

On je istakao da će masivnim izlaskom na birališta u nedjelju, 6. oktobra, biti zaštićeni srpski nacionalni i državni interesi na Kosmetu.

– Pozivam sve građane Kosova i Metohije koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se odazovu i uprkos pritiscima i zabranama albanske strane, pokušaju da ostvare svoje biračko pravo – rekao je Đurić.

On je poručio Srbima da na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra treba da se “vidi masovnost”.

– Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasova Srba, a srpski glas će biti glasniji – rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, od rezultata izbora zavisi koliko će Beograd kroz pokrajinske institucije moći da zaštiti Srbe, ali i Gorance, Rome, Bošnjake i druge koji Srbiju smatraju svojom državom.

Slične objave

Britanski ambasador o najvećim problemima Prištine

M.

Irački vojnici ponovo pucali ka demonstrantima

V.R.

Izetbegović tvrdi: Napravljen dobar politički okvir

D V

1 Komentar

Vend Oktobar 4, 2019 at 10:23 am

“Prema njegovim riječima, od rezultata izbora zavisi koliko će Beograd kroz pokrajinske institucije moći da zaštiti Srbe, ali i Gorance, Rome, Bošnjake i druge koji Srbiju smatraju svojom državom”.
SPRDANJE sa vlastitim narodom.

Odgovori

Ostavite komentar